Urządzenia i Akcesoria
Mandelpudding mit Portweinzwetschken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
5 Portionen
Składniki
-
Butter20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Mandel, geschält (siehe Tipp)100 g
-
Wasser300 g
-
Maisstärke30 g
-
Schlagobers200 g
-
Salz1 Prise
-
Zwetschken, frisch300 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Portwein, rot60 g
-
Mandelstifte1 EL
-
Kakaopulveretwas
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1635 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Zwetschke
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Kräuterlikör
169 godz.
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 min
Stachelbeerchutney mit Berberitzen
55 min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 godz. 25 min
Vanilleparfait mit Walderdbeeren
5 godz. 40 min
Rhabarber-Trifle
20 min
Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce
40 min
Kürbis süß-sauer
1 godz. 25 min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1 godz.
Winterapfel im Glas
1 godz. 15 min
Süßer Ingwer-Zitronen-Sirup
55 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 godz. 10 min