Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mandeln, geschält (siehe Tipp)
- 300 g Wasser
- 30 g Maisstärke
- 200 g Schlagobers
- 1 Prise Salz
- 300 g Zwetschken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 60 g Portwein, rot
- 1 EL Mandelstifte
- etwas Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 Min
Kokoseis
9h 30min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 Min
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1 Std. 25 Min
Mediterrane Pastetchen
1 Std.
Grießflammeri mit Quittenkompott
4 Std. 50 Min
Brombeertorte
4 Std. 20 Min
Crème Brûlée
3u. 10min
Joghurt griechische Art
13h
Marillen-Topfen-Dessert mit Krokant
20 Min
Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce
40 Min
Apfel-Zwiebel-Marmelade mit Speck
1 Std. 15 Min