![Mandelpudding mit Portweinzwetschken Mandelpudding mit Portweinzwetschken](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3d49aab5-6c85-401e-9ed4-537b671e1fa5/Derivates/ed4f1f4a-cf5b-43ea-baa3-1b6c420daea7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Mandeln, geschält (siehe Tipp)
- 300 g Wasser
- 30 g Maisstärke
- 200 g Schlagobers
- 1 Prise Salz
- 300 g Zwetschken
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- 60 g Portwein, rot
- 1 EL Mandelstifte
- etwas Kakaopulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 390 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topinambur-Puffer mit Ricottakren
30min
Paprika Tricolore im Glas
1 Std. 10 Min
Schleie in Veltliner mit Gemüse
1 Std. 5 Min
Panna Cotta
3 godz. 40 min
Heidelbeer-Balsamico-Dressing
5 min
Kandierte Orangenschalen in Schokolade
26 godz.
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce
40 Min
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40 Min
Waldorfsalat mit Weintrauben
1 Std.
Lauwarmer Fisolen-Rindfleisch-Salat
1 Std.
Fruchtsauce
10 Min