Urządzenia i Akcesoria
Mandelpudding mit Portweinzwetschken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
5 Portionen
Składniki
-
Butter20 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht40 g
-
Mandel, geschält (siehe Tipp)100 g
-
Wasser300 g
-
Maisstärke30 g
-
Schlagobers200 g
-
Salz1 Prise
-
Zwetschken, frisch300 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Portwein, rot60 g
-
Mandelstifte1 EL
-
Kakaopulveretwas
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1635 kJ /
390 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Zwetschke
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Cassata-Creme
20 min
Slow Cooking Rotweinbirnen
5 godz.
Kaffee-Sabayon
10 min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 min
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1 godz. 10 min
Äpfel mit Cidre-Sabayon
40 min
Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce
40 min
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Waldorfsalat mit Weintrauben
1 godz.
Apfelpudding
25 min
Grießflammeri mit Quittenkompott
4 godz. 50 min
Weißes Topfen-Mousse
1 godz. 10 min