Urządzenia i Akcesoria
Spätsommerkompott
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 5 min
4 Gläser
Składniki
-
Äpfel geschält, entkernt, geachtelt350 g
-
Birnen geschält, entkernt, geachtelt350 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst60 g
-
Zucker70 g
-
½ TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise", (siehe Tipp)Zimt, gemahlen½ TL
-
Gewürznelken3
-
weiße Weintrauben kernlos250 g
-
Heidelbeeren, frisch120 g
-
100 g Cranberrys, getrocknetWildpreiselbeere, frisch200 g
-
Wasser250 g
-
Apfelsaft250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
2 g
Kalorie
1200 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
64 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenröster
30 min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Rhabarber-Tomaten-Marmelade
55 min
Crème de Cassis (Johannisbeerlikör)
1 godz. 5 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2 godz. 30 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 godz.
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Kirschenkompott
1 godz. 35 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Traubengelee
1 godz.
Birnenkompott mit Safran
3 godz.
Quittenmus
1 godz. 45 min