Dinkelkranz
TM6 TM5

Dinkelkranz

4.5 (83 oceny)

Składniki

Kochstück

  • 125 g Milch
  • 25 g Dinkelmehl Type 630 oder 700

Hauptteig

  • 245 g Milch, kalt
  • 500 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 TL Salz (ca. 5 g)
  • 10 g frische Hefe
  • 70 g Rohrohrzucker
    lub 70 g brauner Zucker
  • 50 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 Ei
  • Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
  • Hagelzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
571 kJ / 137 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
2.9 g
Sód
132 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy