Urządzenia i Akcesoria
Dinkelkranz
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz.
20 Stücke
Składniki
Kochstück
-
Milch125 g
-
Dinkelmehl Type 630 oder 70025 g
Hauptteig
-
Milch kalt245 g
-
Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Salz (ca. 5 g)1 TL
-
frische Hefe10 g
-
70 g brauner ZuckerRohrohrzucker70 g
-
Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Ei1
-
Mandeln, gehobelt zum Bestreuen
-
Hagelzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
132 mg
Białko
5 g
Kalorie
571 kJ /
137 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Brot backen
70 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hefezopf
2 godz. 30 min
Müsliweckerl
15 godz. 30 min
Apfelmäuse
2 godz. 30 min
Süße Knöpfe
2 godz. 45 min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Nussbrioche
1 godz. 30 min
Dinkel-Honig-Ringe
17 godz. 40 min
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Dinkel-Cantuccini
2 godz.
Rosinenbrötchen
2 godz. 30 min
Hefezopf "Take five"
2 godz. 20 min