Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salzige Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Salz
- 50 g Essig
Eiscreme
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 600 g Milch, 3,5% Fett
- 200 g Sahne
- 30 g Zucker
- 6 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Salz-Karamell-Toffees
1h 45min
Krokant
1 Std. 30 Min
Vanille-Karamell-Halbkugeln
6h 30min
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Karamellsauce
1 Std. 30 Min
Karamellsauce, salzig
20 Min
Karamell-Parfait
7h
Karamell-Bonbons
2h
Gesalzene Karamellsauce mit Schokomousse
3h 25min
Erdnuss-Karamell-Eis
2 Std. 30 Min
Vanillesauce (Crème Anglaise)
15 Min
Karamell-Popcorn
40min