Urządzenia i Akcesoria
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 Portionen
Składniki
Salzige Karamellsauce
-
250 g brauner ZuckerZucker250 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Wasser1030 g
-
Zitronensaft (siehe Tipp)1 TL
-
Butter kalt30 g
-
Salz1 TL
-
Essig50 g
Eiscreme und Fertigstellung
-
Vanilleschote nur das Mark½
-
Milch, 3,5% Fett600 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt200 g
-
Zucker30 g
-
Eigelb6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2034 kJ /
486 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
40 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salz-Karamell-Toffees
1 godz. 45 min
Lemon Curd
20 min
Karamell-Parfait
7 godz.
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Salzkaramell-Cheesecakes
2 godz.
Sauce Hollandaise
15 min
Karamell-Bonbons
2 godz.
Walnuss-Krokant
1 godz. 30 min
Krokant
1 godz. 30 min
Erdnuss-Karamell-Eis
2 godz. 30 min
Karamell-Cheesecake
7 godz. 15 min
Karamellsauce, salzig
20 min