![Vanilleeis mit gesalzenem Karamell Vanilleeis mit gesalzenem Karamell](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ffe31342-e93e-44d4-b47f-ab9b4cc588d0/Derivates/da518ac9-55ba-4a94-b5ff-a31555b4b63a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salzige Karamellsauce
-
250
g Zucker
lub 250 g brauner Zucker - 200 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 TL Salz
- 50 g Essig
Eiscreme
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 600 g Milch, 3,5% Fett
- 200 g Sahne
- 30 g Zucker
- 6 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Fudge
2 Std.
Honeycomb
1 godz. 30 min
Karamell-Schoko-Bites "riesig"
3 Std. 30 Min
Karamell-Pudding
1 Std.
Krokant
1 godz. 30 min
Karamellsauce
1 godz. 30 min
Zwiebel-Chutney
8 godz.
Espresso-Karamell-Sauce
45min
Karamell-Parfait
7 godz.
Karamell-Cheesecake
7h 15min
Walnuss-Krokant
1 godz. 30 min
Karamell-Bonbons
2 Std.