![Butterscotch-Karamellsauce Butterscotch-Karamellsauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/396F4330-6564-47E0-98AA-0AE303099357/Derivates/4C8BA5F7-7E3F-43C2-BC4A-EBF40260BE36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 50 g Rohrohrzucker
- 150 g brauner Zucker
- 100 g Butter, in Stücken
- 200 g Sahne
- 20 g Wasser
- 1 TL Fleur de Sel
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4476 kJ / 1070 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 101 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
20 min
Salzkaramell-Fudge mit weißer Schokolade
2h 30min
Franzbrötchen-Aufstrich
3h
Karamellsauce, salzig
20 min
Lemon Curd
1h
Salz-Karamell-Toffees
1 Std. 45 Min
Karamellsauce
1h 30min
Karamell-Soufflé mit flüssigem Kern
30 min
Karamellsauce
8h
Karamellcreme
2h 35 min
Salzkaramell-Cheesecakes
2h
Salzkaramell-Aufstrich
1h 25min