Urządzenia i Akcesoria
Limoncello-Eisbomben auf Pistazienkeksen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 8 godz. 45 min
6 Portionen
Składniki
Limoncelloeis
-
Schlagobers150 g
-
Vanillezucker (1 EL)10 g
-
Eidotter6
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale gerieben1 EL
-
Zucker45 g
-
Zitronenlikör (z. B. Limoncello)65 g
-
Ricotta135 g
Pistazienkekse
-
Bio-Zitrone1
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker (1 TL)5 g
-
Salz1 Prise
-
Dinkelmehl, glatt100 g
-
Pistazien, gesalzen, geschält60 g
-
Olivenöl70 g
-
Natron1 TL
Fertigstellung
-
Feinkristallzucker180 g
-
Eiklar6
-
Salz1 Msp.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
14 g
Kalorie
2821 kJ /
674 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILLEN
12 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Ente vom Drehspieß mit Orangensauce und Rotkrautsalat
3 godz.
Indianer mit Schlagobers
2 godz. 15 min
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2 godz. 30 min
Crêpes-Torte
1 godz. 15 min
Pudding
15 min
Sauce Hollandaise
15 min
Pulpo
2 godz.
Erdbeer-Eis
12 godz. 30 min
Spargelsuppe mit Putenklößchen und Lauchöl
1 godz. 15 min
Eiweiss-Spritzglasur
10 min
Räucherlachs-Frühlingszwiebel-Pizza
30 min