Limoncello-Eisbomben auf Pistazienkeksen
TM6 TM5

Limoncello-Eisbomben auf Pistazienkeksen

3.8 (8 ocen)

Składniki

Limoncelloeis

  • 150 g Schlagobers
  • 10 g Vanillezucker (1 EL)
  • 6 Eidotter
  • 1 Prise Salz
  • 1 EL Zitronenschale, gerieben
  • 45 g Zucker
  • 65 g Zitronenlikör (z. B. Limoncello)
  • 135 g Ricotta

Pistazienkekse

  • 1 Bio-Zitrone
  • 50 g Zucker
  • 5 g Vanillezucker (1 TL)
  • 1 Prise Salz
  • 100 g Dinkelmehl, glatt
  • 60 g Pistazien, gesalzen, geschält
  • 70 g Olivenöl
  • 1 TL Natron

Fertigstellung

  • 180 g Feinkristallzucker
  • 6 Eiklar
  • 1 Msp. Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2821 kJ / 674 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
37 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy