Médaillons de porc, frites de chou-rave et sauce au paprika

Médaillons de porc, frites de chou-rave et sauce au paprika

3.9 52 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Les frites de chou-rave
  • 800 g de chou-rave coupé en frites (1 x 4 cm)
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • ½ c. à café de paprika fort en poudre
  • ½ c. à café de curry en poudre
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
Les médaillons de porc et la sauce au paprika
  • 500 g d'eau
  • 500 g de filet de porc
  • du sel
  • du poivre moulu
  • du paprika doux en poudre
  • 1 gousse d'ail
  • 1 oignon rouge coupé en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 350 g de poivrons rouges coupés en morceaux (2-3 cm)
  • 60 g d'ajvar
  • 100 g de fromage à tartiner, allégé type St-Morêt allégé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 36 g
Kalorie 1660 kJ / 397 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...