Petit salé aux lentilles

Petit salé aux lentilles

3.7 163 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    2400 g
  • de viande de porc à petit salé (dessalée 2 h à l’eau froide), coupée en tranches de 2 cm d’épaisseur
    700 g
  • d'oignons coupés en quatre
    150 g
  • gousse d'ail dégermée
    1
  • de carottes coupées en rondelles
    100 g
  • de thym frais effeuillées
    4 branches
  • feuille de laurier
    1
  • de lentilles vertes sèches
    350 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • clous de girofle
    2
  • du sel
  • du poivre moulu
  • saucisses de Montbéliard
    2
  • de coriandre fraîche équeuté
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 832 kcal / 3475 kJ
Białko 72 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...