![Moules à la sauce chorizo Moules à la sauce chorizo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09DC5068-F2DF-4F1C-A450-1B824CAAE4A6/Derivates/bf89bdfa-e5e9-49cd-96c2-2c766ac59b41.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 250 g de vin blanc sec, type muscadet
- 200 g de chorizo doux, coupé en rondelles
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 15 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820.2 kJ / 438.8 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Tartinade de chorizo
5 min
Moules à l'espagnole
50min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min
Moules au roquefort
40min
Tartinade de thon et chorizo
50min
Moules au curry
40min
Encornets sautés à l'ail et au chorizo
20min
Rillettes d'aile de raie au poivre vert
2 godz. 30 min
Mouclade charentaise
40min
Cabillaud chorizo-tomate
25 min
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Blancs de poulet sauce chorizo
50min