Moules à la sauce chorizo
TM5 TM31

Moules à la sauce chorizo

4.4 (138 ocen)

Składniki

  • 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 60 g d'échalotes, coupées en deux
  • 250 g de vin blanc sec, type muscadet
  • 200 g de chorizo doux, coupé en rondelles
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 15 brins de ciboulette fraîche, ciselés

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1820.2 kJ / 438.8 kcal
Białko
26 g
Węglowodany
7.2 g
Tłuszcz
33.2 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy