Moules à la sauce chorizo

Moules à la sauce chorizo

4.5 174 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 1500 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 60 g d'échalotes coupées en deux
  • 250 g de vin blanc sec type muscadet
  • 200 g de chorizo doux, coupé en rondelles
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 pincée de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 15 brins de ciboulette fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26 g
Kalorie 1820.2 kJ / 438.8 kcal
Tłuszcz 33.2 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...