Makowiec japoński Sławomira Zabawy

Makowiec japoński Sławomira Zabawy

4.8 3.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 kawałków

Składniki

Makowiec
  • 9 jajek
  • 350 g maku
  • 300 g cukru pudru
  • 240 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 600 g jabłek pokrojonych na kawałki, bez gniazd nasiennych
  • 100 g żurawiny, suszonej
  • 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu migdałowego
  • 80 g kaszy manny
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
Polewa
  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki
  • wiórki kokosowe do posypania makowca

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 488.7 kcal / 2044.9 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 43.6 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 122.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...