Ciasto pleśniak

Ciasto pleśniak

4.5 2.6K ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 kawałków

Składniki

Ciasto
  • cukru
    150 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    500 g
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    250 g
  • proszku do pieczenia
    1 ½ łyżeczki
  • żółtka
    4
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
    3 łyżeczki
  • jajko
    1
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    30 g
    30 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    25 g
  • dżemu z czarnej porzeczki
    300 - 350 g
Masa bezowa
  • migdałów, w płatkach
    150 g
  • cukru
    200 g
  • białka
    4

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 357.7 kcal / 1496.7 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 15.6 g
Węglowodany 50.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 49 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...