
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pleśniak
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
cukru150 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki250 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
żółtka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)3 łyżeczki
-
jajko1
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu30 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego25 g
-
dżemu z czarnej porzeczki300 - 350 g
Masa bezowa
-
migdałów, w płatkach150 g
-
cukru200 g
-
białka4
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
357.7 kcal /
1496.7 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
49 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik gotowany
7h 40min
Sero-makowiec
9h 40min
Ciasto Pani Walewska
9h 30min
Ciasto makowa panienka
7h 40min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Faworki na żółtkach z piwem
2h 30min
Chatka wielkanocna
12h 50min
Sernik królewski
4h 35min
Sernik krakowski
4h 55min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6h 50min
Karpatka
5h
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min