
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto pleśniak
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
20 kawałków
Składniki
Ciasto
-
cukru150 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu500 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki250 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
-
żółtka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)3 łyżeczki
-
jajko1
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu30 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego25 g
-
dżemu z czarnej porzeczki300 - 350 g
Masa bezowa
-
migdałów, w płatkach150 g
-
cukru200 g
-
białka4
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
357.7 kcal /
1496.7 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
50.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
49 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
9 Przepisów
Polska
Polska