Wersje kompatybilne
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, in Ringen (3 mm)
- 600 g Schellfischfilet, ohne Haut und Gräten
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 425 g Naturjoghurt
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 TL Zucker
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 2 TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Zitronensaft
- 50 g Pflanzenöl
- 40 g Butter
- 2 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1313 kJ / 314 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maischolle mit Pumpernickelkruste und Salat
35 Min
Gedämpfte Asia-Forellen auf Spinat
40 Min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1 Std.
Kerala Fisch Curry
30 Min
Rote Bete Tikki
1 Std.
Garnelen Bhuna
30 Min
Seezungenröllchen mit Pilzfüllung
50 Min
Jungli Laal Maas
5 Std.
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 Min
Wasabi-Eier mit Erbsenstampf
1 Std.
Pangasiusfilet mit Meerrettich-Senf-Kruste
1h 5min
Asiatisches Shiitake-Gemüse
30 Min