Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Wasser
- 1 Prise Zucker
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 50 g Butter, weich
- 1 ¾ TL Salz
- 100 g Schalotten, halbiert
- 500 g Spitzkohl, ohne Strunk, in Stücken
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 TL Kümmel, ganz, im Mörser grob zerstoßen
- 3 Eigelb (Kl. M)
- 200 g Crème fraîche
- 2 Prisen Muskat
- 120 g Schinken, roh, luftgetrocknet, in sehr dünnen Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3068 kJ / 733 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Grünkohltarte
2h
Spitzkohlquiche mit Bratwurstbällchen
1 Std. 15 Min
Porree-Tarte mit Blauschimmelkäse
1h 40min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35min
Stielmuseintopf mit Feta
1h
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1h
Steckrüben-Pie
1 Std. 50 Min
Möhrenquiche
1h 30min
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h