Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Bergkäse, in Stücken
Hefeteig:
- 140 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl
- ¾ TL Salz
Belag:
- 500 g Wasser
- 500 g Rosenkohl, halbiert (Kleine am Stiel nur kreuzweise einschneiden)
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Schinkenwürfel, mager
- 200 g Schmand
- 1 TL Salz
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 3 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünkohltarte
2h
Porree-Käse-Kranz mit Kasseler
2h
Spargelquiche
1h 15min
Porreewähe
1h 15min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1 Std. 40 Min
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Porreetorte
1h 20min
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1h
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1h 20min
Wirsing-Lachs-Lasagne
1h 20min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1h
Grünkohl-Quiche
1h 30min