Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Labskaus-Nester
- 100 g Edamer, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 350 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 150 g Rote Bete, in Stücken
- 70 g Haferflocken, zart
- 1 Ei
- 20 g neutrales Öl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Paniermehl
Gurken-Mayo und Fertigstellung
- 250 g Sonnenblumenöl
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Gewürzgurken (Abtropfgew. 190 g), abgetropft
- 5 Ei
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4093 kJ / 978 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 83 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Steckrüben mit Kartoffeln
40 min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15min
Sauerkraut-Apfel-Auflauf
1 Std. 40 Min
Steckrübenpüree mit Tomaten-Crumble
50 Min
Norddeutsche Pfannkuchen
45 Min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1 godz. 30 min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1 Std.
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1 Std.
Labskaus
50 Min
Steckrüben-Cremesuppe
50 Min
Steckrüben-Eintopf
45 Min
Stielmuseintopf mit Feta
1 Std.