Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 220 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Wasser
- ¾ TL Salz
Belag
- 80 g geräucherter, roher Schinken, in Scheiben, halbiert
- 400 g Steckrüben, in Würfeln (ca. 1-2 cm)
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Schmand
- 100 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 3 Eier
- 25 g Speisestärke
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Kurkuma, gemahlen
- 2 Prisen Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1460 kJ / 349 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünkohl-Quiche
1h 30min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Wirsingtarte
1h 30min
Spitzkohl-Flammkuchen
1h 40min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Möhrenquiche
1h 30min
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1h 20min
Grünkohltarte
2h
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1 godz. 10 min
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Pizza mit Rote Bete
1h 30min
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1h 20min