![Sauerkraut-Blechkuchen Sauerkraut-Blechkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A0498A04-E16F-44F9-BAEE-F439BFBC3A93/Derivates/47780E26-664E-4732-AAB4-785980BC706B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Belag
- 200 g Zwiebeln, in Stücken
- 20 g Rapsöl
- 1 Dose Sauerkraut (ca. 800 g) mild, abgetropft
- 160 g rote Paprika, in Würfeln (1 cm)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Zucker
- 1 - 2 TL Kümmel
Quark-Öl-Teig
- 110 g Rapsöl
- 500 g Quark, 20% Fett
- 100 g Milch
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 550 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Sauce und Fertigstellung
- 100 g Salami, in Scheiben
- 200 g Sahne
- 5 Eier
- Kresse zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3839 kJ / 918 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 51 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min
Zucchinikuchen
1 Std.
Rosenkohl-Hefe-Kuchen
2h
Rosenkohl-Hefe-Kuchen mit Schinken
1h 30min
Sauerkrauttaler
2h 20min
Sauerkraut-Schnecken
1h 45 min
Chinakohl-Pizza
1 Std. 40 Min
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1 Std. 10 Min
Schneller Zwiebelkuchen ohne Boden
45 min
Spaghettitorte
45 min
Porreetorte
1 godz. 20 min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 Std.