Pizza mit Frischkäse und Artischocken
TM6 TM5

Pizza mit Frischkäse und Artischocken

4.7 (30 ocen)

Składniki

Teig

  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 170 g Wasser, lauwarm
  • 350 g Mehl
  • 30 g Olivenöl
  • 1 TL Salz

Belag und Fertigstellung

  • 150 g Frischkäse
  • 50 g rotes Pesto
  • 30 g Parmesan, in Stücken
  • 170 g Gouda, in Stücken
  • 1 Dose Artischockenherzen (390 g), abgetropft, in mundgerechten Stücken (2 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2016 kJ / 482 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
5.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy