![Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/211300.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Dinkelkörner
- 400 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 2 TL Salz
- 2 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Wasser, lauwarm
- 100 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 200 g Mettwurst, geräuchert, grob, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Müslibrot
1 godz. 30 min
Steckrüben-Pie
1 godz. 50 min
Rheinisches Schwarzbrot
3h 15 min
Rote Zwiebel-Tarte mit Feta und Feigen
1 godz. 30 min
Müslibrot
1 godz. 30 min
Stielmuseintopf mit Feta
1h
Burgunderbrot
4h 30min
Roggenfladen aus Sauerteigansatz
102h
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Vollkorneck
20h
Sportler-Brot
3h 50min