Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Dinkelkörner
- 400 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 2 TL Salz
- 2 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 270 g Wasser, lauwarm
- 100 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 200 g Mettwurst, geräuchert, grob, in Würfeln (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 745 kJ / 178 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steckrüben-Eintopf
45 Min
Spitzkohl-Flammkuchen
1 Std. 40 Min
Grünkohltarte
2 Std.
Sauerkraut-Stangenbrot
2 Std.
Steckrüben-Cremesuppe
50 Min
Steckrüben-Pie
1 Std. 50 Min
Sauerkraut-Schnecken
1 Std. 45 Min
Steckrübenpüree mit Tomaten-Crumble
50 Min
Schwedisches Fladenbrot (Softbröd)
1 Std. 45 Min
Graupeneintopf mit Parmesan-Crackern
1 Std. 10 Min
Topinambur-Dinkel-Brot
4 Std. 30 Min
Grünkohlaufstrich
30 Min