Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen
TM5 TM6

Dinkel-Grünkohl-Brot mit Mettwürstchen

4.5 (8 ocen)

Składniki

  • 100 g Dinkelkörner
  • 400 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • ½ Würfel Hefe (20 g)
  • 2 TL Salz
  • 2 EL Öl und etwas mehr zum Einfetten
  • 270 g Wasser, lauwarm
  • 100 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
  • 200 g Mettwurst, geräuchert, grob, in Würfeln (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
745 kJ / 178 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy