Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Wasser, lauwarm
- 1 TL Zucker
- 30 g frische Hefe
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ TL Salz
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 2 Peperoni, rot, in Stücken
- 2 Peperoni, grün, in Stücken
- 400 g Mett
- 2 EL Fenchelsaat
- 1 TL Oregano, getrocknet
- 8 Prisen Pfeffer
- 1 TL geriebene Zitronenschale, Bio
- 1 Dose Pizzatomaten (400 g)
- 4 EL Kapern, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4235 kJ / 1011 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Pizza mit Ratatouille
3sa
Pizza Margherita
1 godz. 35 min
Spanische Pizza
1j 20 menit
Focaccia Tonnata
1j 30 menit
Couscoussalat mit gebratenem Gemüse
2 Std. 50 Min
Hähnchensaté
1j 20 menit
Focaccia mit Thymian
1h 55min
Lasagne mit Parmesan-Béchamelsauce
2 godz. 20 min
Pizza mit Pancetta, Tomaten und Büffel-Mozzarella
4 Std.
Pizza auf römische Art
1 Std. 40 Min
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1 godz. 35 min
Pizza Margherita mit Bier
2j 10 menit