Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
- 600 g Babyspinat
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 25 g Butter, weich
- 4 Forellenfilets, mit Haut, ohne Gräten (à ca. 120 g)
- 5 Prisen Pfeffer
- 1 rote Chilischoten, frisch, entkernt, fein gehackt
- 50 g Sojasauce
- 10 g Reiswein (Mirin)
- 40 g Limettensaft
- 10 g Zucker
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Pflanzenöl
- 1 TL Sesamöl, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1248 kJ / 297 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Tobago Fisch-Hotpot
40min
Garnelen mit Frühlingszwiebeln (油爆虾)
25 min
Scharfe Garnelensuppe
35 Min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1h 15 min
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50min
Meeresfrüchte Korma
40min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50min
Lachs mit Pak Choi und Ponzusauce
13h 30 min
Lammhüfte mit Erbsen-Minz-Püree
50min
Fisch-Piccata
1h
Hähnchenkeulen mit Thai-Gemüse
1h 10min
Asia-Lachs mit Gurkensalat
45min