![Saltimbocca auf Erbsen-Polenta Saltimbocca auf Erbsen-Polenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65B66592-050E-420E-8949-B07C7D792056/Derivates/e4486ccc-0f5f-4fd1-bc1d-dbf1cb1f9229.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Kalbsrücken, 4 Stücke (à 100 g)
- 6 Prisen Pfeffer
- 8 Tomaten, getrocknet (Soft-Tomaten)
- 8 Scheiben fetter Speck (Lardo)
- 400 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- 300 g Milch
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 4 EL Olivenöl
- 300 g Erbsen, TK
- 100 g Butter, in Stücken
- 12 Stängel Salbei, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3224 kJ / 769 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Boeuf Bourguignon
1h 30 min
Piccata Milanese
30 Min
Wirsing-Morchel-Risotto
45min
Risotto milanese
35 Min
Ossobuco
1h 20 min
Limetten-Süßkartoffel-Suppe
45min
Kräuterrisotto
45min
Schollenröllchen auf Safranrisotto
35 Min
Risotto mit Steakstreifen und Frühlingsgemüse
55 min
Risotto alla Milanese
35 Min
Lachs mit Zitronenrisotto
40 Min
Spargel-Risotto mit Garnelen
50 Min