Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Kalbsrücken, 4 Stücke (à 100 g)
- 6 Prisen Pfeffer
- 8 Tomaten, getrocknet (Soft-Tomaten)
- 8 Scheiben fetter Speck (Lardo)
- 400 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- 300 g Milch
- 100 g Polenta (Maisgrieß)
- 4 EL Olivenöl
- 300 g Erbsen, TK
- 100 g Butter, in Stücken
- 12 Stängel Salbei, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3224 kJ / 769 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 54 g
Alternatywne przepisy
Spargel-Risotto mit Garnelen
50min
Lachs-Fenchel-Risotto
25 min
Kräuterrisotto
45min
Hähnchen-Estragon-Pasta
1h 10min
Fenchel-Risotto
40min
Polenta mit Trüffel und Ei
35 Min
Gewürz-Entenbrust mit Rote-Bete-Risotto
25 Std.
Filet Wellington
1h 45min
Polenta mit Wurzeln und Seelachsfilet
50min
Wirsing-Morchel-Risotto
45min
Risotto mit Varianten
40min
Piccata Milanese
30min