Saltimbocca auf Erbsen-Polenta

Saltimbocca auf Erbsen-Polenta

3.4 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Kalbsrücken 4 Stücke (à 100 g)
    400 g
  • Pfeffer
    6 Prisen
  • Tomaten, getrocknet (Soft-Tomaten)
    8
  • fetter Speck (Lardo)
    8 Scheiben
  • Wasser
    400 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¾ TL
  • Milch
    300 g
  • Polenta (Maisgrieß)
    100 g
  • Olivenöl
    4 EL
  • Erbsen, TK
    300 g
  • Butter in Stücken
    100 g
  • Salbei abgezupft
    12 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 769 kcal / 3224 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 54 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...