Paluchy serowe ze słonecznikiem

Paluchy serowe ze słonecznikiem

4.4 156 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
20 sztuk

Składniki

  • 150 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
  • 400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 50 g oleju
    50 g oleju arachidowego
  • 200 g wody
  • 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 1 szczypta cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
    1 łyżka ziół prowansalskich, suszonych
  • ziarna słonecznika do posypania

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 124.4 kcal / 520.7 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 122.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...