Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cabeças de alho (100 g aprox.)
- 50 g queijo parmesão
- 1 baguete de véspera fatiada (14 fatias aprox.)
- 35 g azeite
- 1000 g água
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 10 pés de tomilho, só as folhas
- 50 g massa tipo argolinhas
- 3 gemas de ovo batidas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1252.8 kJ / 299.4 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 38.6 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 433.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alho
1 Std. 10 Min
Sopa de amêndoa
45min
Creme de alho
1 Std. 10 Min
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1 Std.
Caldo de cebola com ovo esfarrapado
40min
Sopa da horta
55 min
Creme de feijão-branco
30min
Sopa ribollita
45min
Sopa de grão e linguiça
25 Min
Sopa de grão com alho-francês
45min
Sopa de feijão-branco
25 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50min