Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 250 g iogurte natural
- 8 fatias de pão alentejano de véspera
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 2 dentes de alho
- 250 g cebola
- 200 g tomate em pedaços
- 10 g coentros, só as folhas
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de cominhos em pó
- ½ c. chá de açafrão-da-índia
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 304 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepes de alho-francês, cogumelos e bacon
1 godz. 45 min
Cogumelos recheados
35min
Cocotes
40 min
Salada de inverno
35min
Salada de maçã com nozes
5min
Baguetes de queijo e bacon
55min
Bombons de avelã e amêndoa
1h
Alheira com brócolos e ovos de codorniz
40 min
Palitos de presunto
50min
Batatas Bravas
45 min
Bruschetta
35min
Patê de queijo, cogumelos e tomate
40 min