Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 100 g shallots
- 50 g fresh red chillies, deseeded
- 3 fresh bird’s-eye chillies
- 30 g small dried anchovies, rinsed
- ½ tsp salt
- 70 g vegetable oil
-
100
g yardlong beans, diagonally cut into thin slices (3 cm)
lub 100 g water spinach, cut into pieces (3 cm) - 700 g cooked rice (see tips)
- fried ikan bilis (toasted dried anchovies), to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 992 kJ / 237 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Char Kway Teow
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Mee Goreng Mamak
15min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Lemak
45 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Sambal Belacan
10 min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min