Urządzenia i Akcesoria
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
5 portion
Składniki
-
garlic cloves3
-
shallots100 g
-
fresh red chillies deseeded50 g
-
fresh bird’s-eye chillies3
-
small dried anchovies rinsed30 g
-
salt½ tsp
-
vegetable oil70 g
-
100 g water spinach, cut into pieces (3 cm)yardlong beans diagonally cut into thin slices (3 cm)100 g
-
cooked rice (see tips)700 g
-
fried ikan bilis (toasted dried anchovies), to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
992 kJ /
237 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Mee Goreng Mamak
15 min
Char Kway Teow
15 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nasi Lemak
45 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Fried Beehoon
20 min
Nasi Lemak
45 min
Chicken Porridge
35 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min