
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g white radishes peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
- 1 piece beef stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp salt
- 1600 g water
- 2 star anise
- 1 cinnamon stick
- 20 g fresh ginger cut in slices
- 300 g beef fillets thinly sliced (approx. 1-2 mm)
- 10 g coriander leaves chopped
- 10 g spring onions chopped
- 1 pinch ground black pepper
- 1 lime cut in quarters
- 100 g fresh mung bean sprouts
- 1 - 2 tsp chilli paste (sambal kicap) (see tips) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 156 kcal / 652.7 kJ
- Białko
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 1076.5 mg