Sup Daging (Beef Slice Soup)

Sup Daging (Beef Slice Soup)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • white radishes peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
    1000 g
  • beef stock cube (for 0.5 l)
    1 piece
  • salt
    1 tsp
  • water
    1600 g
  • star anise
    2
  • cinnamon stick
    1
  • fresh ginger cut in slices
    20 g
  • beef fillets thinly sliced (approx. 1-2 mm)
    300 g
  • coriander leaves chopped
    10 g
  • spring onions chopped
    10 g
  • ground black pepper
    1 pinch
  • lime cut in quarters
    1
  • fresh mung bean sprouts
    100 g
  • chilli paste (opcjonalnie) (sambal kicap) (see tips)
    1 - 2 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 156 kcal / 652.7 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 16.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 1076.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...