Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mee hoon (rice vermicelli) (see tips)
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 garlic cloves
- 100 g shallots
- 20 g dried shrimp, rinsed
- 80 g cooking oil
- 500 g water
- 70 g light soy sauce
- 2 tbsp fermented soybean paste (taucu)
- 250 g fresh mung bean sprouts (taugeh)
- 50 g fresh chives, cut in 3 cm length
- 1 egg omelette, cut in thin strips, to garnish
- 1 firm bean curd (tau kwa), pan-fried, cut in cubes, to garnish
- 1 fresh red chilli, cut in thin slices, to garnish
- 3 calamansi limes, cut in halves, to garnish
- 2 tbsp deep fried shallots, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Nasi Lemak
45 Min
Curry Chicken
1 Std.
Chicken porridge with century egg
30 Min
Chicken Porridge
1h 10min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 Std. 25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Char Kway Teow
15 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 Min