Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 500 g tapioca roots, peeled and cut in chunks
- 120 g brown sugar
- 880 g water
- 100 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 3 pandan leaves, cut in 5 cm length
- grated fresh coconut, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 396 kJ / 95 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40 min
Pineapple Tarts
1h 30 min
Kuih Bangkit (Melt-in-Mouth Coconut Cookies)
2h
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1h 40 min
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Soy Milk
35 min