Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- oil, for greasing
- 500 g tapioca roots, peeled and cut in chunks
- 120 g brown sugar
- 880 g water
- 100 g coconut milk
- 1 tsp salt
- 3 pandan leaves, cut in 5 cm length
- grated fresh coconut, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 396 kJ / 95 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Sesame Crème
10min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Shallot Oil
25 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2u. 5min
Kaya (coconut jam)
1h 10 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Soy Milk
35 min