Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese

Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese

4.2 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Salsa alla bolzanina
  • 400 g di acqua
  • 4 uova
  • 80 g di cetriolini sott'aceto a tocchetti
  • 40 g di olio di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 100 g di yogurt bianco naturale
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
Asparagi e patate
  • 600 g di acqua
  • 650 g di patate piccole, con la buccia
  • 1200 g di asparagi puliti
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di zucchero
  • 200 g di prosciutto tirolese

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 36.5 g
Kalorie 2159 kJ / 516 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 9.2 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...