Wersje kompatybilne
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa alla bolzanina
- 400 g di acqua
- 4 uova
- 80 g di cetriolini sott'aceto a tocchetti
- 100 g di yogurt bianco naturale
- 40 g di olio di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
Asparagi e patate
- 600 g di acqua
- 650 g di patate piccole, con la buccia
- 1200 g di asparagi, puliti
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di zucchero
- 200 g di prosciutto tirolese
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 516 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schlutzkrapfen (ravioli di magro alla tirolese)
1hod. 30min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35 min
Contorno di asparagi bianchi con salsa olandese allo yogurt
45 Min
Buchteln
4 Std.
Knodel
1h
Torta russa di Verona
2 Std.
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Salsa bolzanina
15 Min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle agli spinaci
1h
Spatzle con salmone e zafferano
40 Min