Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di pane raffermo
- 700 g di acqua
- 500 g di patate farinose pelate e a fette (1 cm)
- 300 g di farina + q.b.
- 200 g di barbabietola rossa cotta a fette (1-2 cm)
- 100 g di ricotta di pecora a pezzi e precedentemente sgocciolata
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 pizzico di cannella in polvere
Condimento
- 20 g di farina
- 20 g di burro
- 300 g di latte
- 50 g di Gorgonzola
- ½ cucchiaino di sale
- 2 - 3 fili di erba cipollina fresca tritata (1-2 mm) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2803 kJ / 670 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 96.2 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi di zucca gialla
1 Std. 5 Min
Gnocchi verdi alla romana
1 godz. 20 min
Gnocchi di polenta
25min
Spatzle di zucca con salsiccia
1h
Gnocchi di spinaci
55 Min
Malfatti bergamaschi
40min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 godz. 40 min
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 Min
Spatzle agli spinaci
1h