Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de parmesan, en dés (3 cm)
- 100 g de jambon cru, en dés (1 cm)
- 100 g de salami piquant de type chorizo, en tranches (1 cm)
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de coulis de tomates, en boîte
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café d'origan séché
- 600 g d'eau
- 350 g de pâte sèche, type penne rigate ou autre type de pâtes courtes à rainures
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1776 kJ / 424 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de l’armailli
50min
Tortiglioni à la saucisse et aux champignons
35min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35min
Pennette safran et crevettes
30min
Spaghettis à la carbonara
30min
Farfalle à la sauce petits pois-jambon
45 Min
Penne all’arrabbiata
20 Min
Penne au thon
35min
Cornettes à la viande hachée
30min
Macaronis à la montagnarde
30min
Spaghetti tomates et lardons
35min
Linguine saumon et vodka
20 Min