Pâtes tomates, jambon et salami piquant
TM5 TM6

Pâtes tomates, jambon et salami piquant

4.7 (25 ocen)

Składniki

  • 70 g de parmesan, en dés (3 cm)
  • 100 g de jambon cru, en dés (1 cm)
  • 100 g de salami piquant de type chorizo, en tranches (1 cm)
  • 120 g d'oignons, coupés en deux
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 400 g de coulis de tomates, en boîte
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café d'origan séché
  • 600 g d'eau
  • 350 g de pâte sèche, type penne rigate ou autre type de pâtes courtes à rainures

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1776 kJ / 424 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy