Pâtes tomates, jambon et salami piquant

Pâtes tomates, jambon et salami piquant

4.5 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • de parmesan en dés (3 cm)
    70 g
  • de jambon cru en dés (1 cm)
    100 g
  • de salami piquant de type chorizo en tranches (1 cm)
    100 g
  • d'oignons coupés en deux
    120 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    30 g
  • de coulis de tomates en boîte
    400 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • d'origan séché (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • d'eau
    600 g
  • de pâte sèche, type penne rigate ou autre type de pâtes courtes à rainures
    350 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 424 kcal / 1776 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...