![Salade de pâtes Salade de pâtes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/33508E79-15E5-4D40-954F-1673BC307C66/Derivates/3a385b72-17b3-4ba5-b0dc-4e9908a2c1c2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 3 ½ c. à café de sel
- 250 g de pâtes, sèches, type cornettes
- 200 g d'Appenzeller, in Stücken (3 cm)
- 100 g de cornichons, halbiert
- 150 g de jambon, cuit, en dés
- 200 g de tomates-cerises, halbiert
- 180 g de yogourt nature
- 60 g de mayonnaise
- 1 c. à soupe de moutarde
- 3 c. à soupe d'huile de colza
- 2 c. à soupe de vinaigre de cidre
- 1 pincée de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2114 kJ / 505 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Penne au thon
35 min
Pâtes au thon
30 min
Salade de cornettes
30 min
Cornettes à la viande hachée
30 min
Salade de pommes de terre
1 Std. 5 Min
Linguine saumon et vodka
20 Min
Salade au cervelas et fromage
25 Min
Toasts à l'ail
15 min
Spaghettini ail, huile et tomates-cerises
25 Min
Gratin de cornettes
50 min
Salade de cervelas au fromage
10min
Sauce à salade à la française
20 Min