![Ragoût de porc à la grecque Ragoût de porc à la grecque](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/147F02EB-BC1C-451E-91D5-9EA276D69789/Derivates/2AAFC6AD-33EC-42BA-8AAE-9B3EF6CD0F8F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 ½ c. à café de sel fin
- 250 g de riz basmati
- 200 g d'oignons, coupés en quatre
- 200 g de poivrons rouges, coupés en quatre, épépinés
- 30 g d'huile d'olive
- 800 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 2 c. à café de paprika doux
- ½ c. à café de poivre noir, fraîchement moulu
- 700 g de filets de porc, en lamelles (1 x 1,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2420 kJ / 579 kcal
- Białko
- 48.1 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Quiche aux épinards et tomates
1h 45 min
Poulet en sauce à la pêche
Brak ocen
Champignons sautés à feu vif aux poivrons
Brak ocen
Salade de pomme de terre, légumes et poulet
Brak ocen
Pain complet, pâte à tartiner et boulettes de poulet
Brak ocen
Sauce aux arachides
10min
Sauce BBQ
20min
Sauce au curry
5min
Poulet rôti aux légumes et pommes de terre
1h 15min
Sauce à l’ail
15min
Poulet stroganov
50min