Tortiglioni à la saucisse et aux champignons

Tortiglioni à la saucisse et aux champignons

3.7 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de persil frais feuilles lavées et séchées
    1 bouquet
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
  • d'échalotes
    30 g
  • de saucisse crue pelée et coupée en petits morceaux (2-3 cm)
    280 g
  • de champignons frais mixtes déshydratés, réhydratés dans de l’eau tiède pendant 10 min, puis essorés
    70 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu
    1 pincée
  • d'eau
    600 g
  • de pâtes sèches, de type tortiglioni d’excellente qualité
    350 g
  • de demi-crème
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 632 kcal / 2644 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...