Gratin de cornettes

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de gruyère en morceaux (3 cm)
    150 g
  • de beurre
    1 c. à soupe
  • d'eau
    1200 g
  • de sel
    2 ½ c. à café
  • de pâtes, sèches, type cornettes
    250 g
  • de jambon, cuit, en dés
    200 g
  • de petits pois surgelés
    150 g
  • de poireaux coupés en deux dans le sens de la longueur, en lanières (8 mm)
    150 g
  • de concentré de tomates
    30 g
  • de crème entière
    150 g
  • de lait
    150 g
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    2 pincées
  • de poudre de paprika
    ½ c. à café
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 703.7 kcal / 2944.2 kJ
Białko 32.5 g
Tłuszcz 35.7 g
Węglowodany 63.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...