Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 40 g butter
- 2 Granny Smith apples, core removed and cut into quarters
- 8 fresh sage leaves
- 1 tbsp verjuice, or white wine vinegar
- 160 g day old bread, (approx. 3-4 slices), torn into pieces (3 cm)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 450 gram
- Kalorie
- 3753 kJ / 891 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Błonnik
- 24.3 g
- Sód
- 1300.1 mg
Alternatywne przepisy
Bolognaise sauce for two
20min
Prune and orange stuffing
10min
Apple, leek and sage sauce
15min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Apple sauce
20min
Shortcrust pastry
5 min
Brandy Butter
10min
Shortbread
1 godz.
Whole steamed chicken
1 godz. 20 min
Cranberry bacon stuffing
10min
Macaroni cheese with a crunchy topping
1h 10min
Traditional gravy
25min