Beetroot, Parmesan and cashew dip

Beetroot, Parmesan and cashew dip

4.7 239 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
490 g

Składniki

  • Parmesan cheese crust removed and cut into cubes (3 cm)
    80 g
  • garlic clove
    1
  • roasted salted cashew nuts
    150 g
  • canned baby beetroot (reserve1 tbsp beetroot liquid), remaining liquid drained
    450 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    1 tbsp
  • sea salt to taste
    1 pinch
  • ground black pepper to taste
    1 pinch
  • spring onion/shallot trimmed and finely sliced for garnishing
    1

Wartości odżywcze na 50 g

Kalorie 153 kcal / 641.9 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 294.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...