Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan cheese, crust removed and cut into cubes (3 cm)
- 1 garlic clove
- 150 g roasted salted cashew nuts
- 450 g canned baby beetroot (reserve1 tbsp beetroot liquid), remaining liquid drained
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 1 spring onion/shallot, trimmed and finely sliced for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 641.9 kJ / 153 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 294.5 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Zucchini slice
45 min
Herb and garlic dip
10min
Coleslaw
10min
Vegetable stock paste
30 min
Basil pesto
10min
Brazilian cheese puffs
20 min
Creamy sun-dried tomato dip
5min
Chocolate and anise fruit bark
2h 20min
Hommus dip
5min
Chunky basil pesto dip
10min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min