Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 15 g Berberitzen, getrocknet
- 1 ½ TL Salz, unjodiert
- 1 Msp. Vanille, gemahlen
- 1 - 2 EL Orientexpress, Gewürzmischung "Feine Prise" (siehe Variation)
- 450 g Karotten, geschält, in Stücken (4 cm)
- 400 - 500 g Sonnenblumenöl
- 1000 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 4485 kJ / 1072 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 113 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Sauerkrautpuffer ratzfatz fertig
20 min
Flammkuchen mit Forelle
1 godz.
Gerstenrisotto mit Pilzen
1h 20 min
Polenta-Käse-Terrine im Porreemantel
5h 30min
Slow Cooking Bohnen-Cassoulet mit Walnusspesto
4 godz. 40 min
Gemüseeintopf mit Schwarzaugenbohnen
2h 10min
Karfiol mit grüner Mandelsauce
45 min
Currypaste mit frischem Kurkuma
40 min
Bohnenknöderl mit Rote-Rüben-Gemüse
50 min
Warmer Salat mit roten Bohnen
13 Std.
Pannonische Bohnensuppe
50 min
Bohneneintopf mit Gerste
40 min