Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de farine pour pizza
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 200 g de mozzarella, en dés (3-4 cm)
- 60 g d'oignons en botte, en dés
- 350 g de poivrons, toutes les couleurs, parés, en lamelles
- 400 g de tomates, épépinées, en quartiers
- 1 gousse d'ail
- 1 ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre, moulu
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 5 - 7 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2669 kJ / 638 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramequins aux épinards et aux œufs
35 Min
Sauce à l’ail
15min
Tarte aux pommes
1h 15 min
Sauce béchamel
15min
Salade de légumes en verrine
20 min
Tarte aux pommes
1h 15 min
Mini pizzas «Tricolores »
Brak ocen
Pizza alla marinara
1h 35 min
Madeleines
1h
Tumbet (gratin de légumes à la majorquine)
1h 15 min
Farfalle asperges, lardons et safran
35 Min
Empanada au thon (pâté)
1h 10min