Ravioli à la ricotta et sauce aux aubergines

Ravioli à la ricotta et sauce aux aubergines

4.4 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La pâte
  • de farine
    300 g
  • œufs
    3
  • d'huile d'olive extra vierge
    10 g
La farce à la ricotta
  • de parmesan en morceaux (2-3 cm)
    100 g
    100 g de ricotta, salée, en morceaux (2-3 cm)
  • de mascarpone
    100 g
  • de ricotta fraîche au lait de vache, petit-lait bien égoutté
    250 g
  • de sel
    2 c. à café rase
  • de poivre fraîchement moulu
    2 pincées
La sauce aux aubergines
  • d'huile d'olive extra vierge
    80 g
  • de thym, frais feuilles lavées et séchées
    1 brin
  • de ciboulette fraîche lavés et séchés
    5 brins
  • d'aubergines en dés (1-2 cm)
    500 g
  • de tomates en dés (2-3 cm)
    20 g
  • de basilic séché feuilles lavées et séchées et un peu pour décorer
    1 brin
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre fraîchement moulu
    1 pincée

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 562 kcal / 2351 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...