Wiener Rehrücken

Wiener Rehrücken

4.7 277 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 Stücke

Składniki

Kuchenteig
  • Haselnüsse, ganz
    60 g
    60 g Walnüsse
  • Kochschokolade in Stücken
    80 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    60 g
  • Kakaopulver, ungesüßt
    3 EL
  • Backpulver
    ½ TL
  • Butter in Stücken, zimmerwarm, etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Zucker
    120 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Eier (Größe M) Zimmertemperatur
    4
Glasur und Fertigstellung
  • Wasser
    70 g
  • Staubzucker
    90 g
  • Kochschokolade in Stücken
    120 g
  • Marillenmarmelade fein passiert, evtl. mit etwas Rum glattgerührt
    3 EL
  • Mandelstifte zum Verzieren

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 369 kcal / 1542 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 35 g
Tłuszcz nasycony 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...