
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzeszków piniowych
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 60 g rodzynek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 313 kcal / 1313 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topinambur po prowansalsku
50 min
Pilaw z bakaliami
50 min
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 min
Dip z karczochów i tofu
5 min
Marokański kuskus z warzywami
50 min
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1 godz. 20 min
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
1 godz. 30 min
Kurczak w za'atarze z zieloną soczewicą
2 godz.