Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzeszków piniowych
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 60 g rodzynek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1313 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokosowy dhal z soczewicy
20min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10 min
Dal makhani
13u. 20min
Fasola adzuki po prowansalsku
13u.
Peruwiańskie quinotto
35 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Zapiekanka z soczewicy
1h 20 min