Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

3.7 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • orzeszków piniowych
    50 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    4 gałązki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • ryżu
    300 g
  • cynamonu, mielonego
    ½ łyżeczki
  • ziela angielskiego, mielonego
    1 szczypta
  • wody
    850 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • rodzynek
    60 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 313 kcal / 1313 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...