Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

3.5 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g orzeszków piniowych
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
  • 850 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 60 g rodzynek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 6 g
Kalorie 1313 kJ / 313 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...