Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g orzeszków piniowych
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 300 g ryżu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 1 szczypta ziela angielskiego, mielonego
- 850 g wody
-
2
czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 60 g rodzynek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1313 kJ / 313 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 Min
Pilaw z bakaliami
50min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 Min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50min
Topinambur po prowansalsku
50min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1h 15min