Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasta migdałowe
- masło, ilość do natłuszczenia
- 260 g migdałów, w słupkach
- 4 jajka
- 3 żółtka
- 250 g cukru
- 30 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Masa waniliowa
- 3 białka
- 140 g cukru pudru
- 1 szczypta soli
- ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1648 kJ / 394 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Florentynki
2h
Czekoladowe kąski z orzechami
1h
Tort kawowy
2 Std. 10 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Markiza czekoladowa
2u. 25min
Tort orzechowo-makowy
4 Std. 30 Min
Tort z masłem orzechowym
3u. 30min
Ciastka bezowe "Sokoły"
2h 30 min
Tort cytrynowy z bezą
2h 30 min
Tort czekoladowy z truskawkami
2h 30 min
Masa maślana
5min
Biszkopt
1u. 50min