
Urządzenia i Akcesoria
Tort waniliowo-migdałowy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków
Składniki
Ciasta migdałowe
-
masło ilość do natłuszczenia
-
migdałów, w słupkach260 g
-
jajka4
-
żółtka3
-
cukru250 g
-
mąki pszennej30 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
Masa waniliowa
-
białka3
-
cukru pudru140 g
-
soli1 szczypta
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego½ łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
394 kcal /
1648 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
36 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE TORTY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tort czekoladowy z truskawkami
2 godz. 30 min
Tort cytrynowy z bezą
2 godz. 30 min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 godz. 55 min
Tort orzechowo-makowy
4 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Tort z masłem orzechowym
3 godz. 30 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5 godz.