Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g melona kantalupa, tylko miąższu, pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 40 g sherry
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3496 kJ / 825 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 198 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Dżem z winogron
30min
Dżem z jabłek i winogron
45min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1h 25min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min