Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g melona kantalupa, tylko miąższu, pokrojonego na kawałki
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 500 g cukru żelującego 2:1
- 40 g sherry
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3496 kJ / 825 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 198 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidła owocowe
1 Std. 35 Min
Dżem z winogron
30min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 Std. 10 Min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 Min
Dżem truskawkowy
1h 5min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 Min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min