Urządzenia i Akcesoria
Dżem z melona
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 słoiki
Składniki
-
800 g melona kantalupa tylko miąższu, pokrojonego na kawałki
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
500 g cukru żelującego 2:1
-
40 g sherry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2 g
Kalorie
3496 kJ /
825 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
198 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z winogron
30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem z jabłek i kiwi
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Surowy dżem z truskawek z nasionami chia (dieta raw)
13 godz. 15 min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Dżem z ciemnych winogron
1 godz. 50 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min