Urządzenia i Akcesoria
Powidła owocowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 słoiki
Składniki
-
1000 g moreli bez pestek, przekrojonych na pół
-
200 g pomarańczy obranych z białych błonek, bez pestek
-
100 g cytrynę obranych z białych błonek, bez pestek
-
50 g cukru
-
1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
3.1 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
833.5 kJ /
199.2 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
48.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Szybki dżem z mrożonych owoców jagodowych
30 min