
Urządzenia i Akcesoria
Powidła owocowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 słoiki
Składniki
-
moreli bez pestek, przekrojonych na pół1000 g
-
pomarańczy obranych z białych błonek, bez pestek200 g
-
cytryn obranych z białych błonek, bez pestek100 g
-
cukru50 g
-
pieprzu cayenne, mielonego (opcjonalnie)1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
199.2 kcal /
833.5 kJ
Białko
4.2 g
Tłuszcz
1.1 g
Węglowodany
48.5 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
3.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dżem z winogron
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min