Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka 3,2% tłuszczu, o temp. pokojowej
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu, o temp. pokojowej
- 80 g żółtek (ok. 5 sztuk)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 13255.4 kJ / 3166 kcal
- Białko
- 50.3 g
- Węglowodany
- 242 g
- Tłuszcz
- 226 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus czekoladowy z chili
3h 10min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Semifreddo kawowe
6h 30min
Pływające wyspy
45 min
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Pomarańczowy krem angielski
2h 30min
Deser kremowy z amaretti i grappą
35 min
Czekoladowe słoiczki
40min
Semifreddo zabajone
13h
Mus czekoladowy
3h 20min
Mus z białej czekolady
1h
Panna cotta
3h 15min