Urządzenia i Akcesoria
Crémeux czekoladowe
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
880 g
Składniki
-
400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g mleka 3,2% tłuszczu, o temp. pokojowej
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu o temp. pokojowej
-
80 g żółtek (ok. 5 sztuk)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Białko
5.7 g
Kalorie
1506.3 kJ /
359.8 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
27.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODSTAWY CUKIERNICZE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Mus czekoladowy
3 Std. 20 Min
Mleczna pianka
3 Std. 10 Min
Pływające wyspy
45 Min
Mus kawowy (bez cukru)
1 Std. 15 Min
Mus z białej czekolady
1 Std.
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Suflety orzechowe
1 Std. 30 Min
Panna cotta z orzechów nerkowca z sosem malinowym
2 Std. 30 Min
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Mus czekoladowy z chili
3 Std. 10 Min
Sos waniliowy
10 Min