Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka 3,2% tłuszczu, o temp. pokojowej
- 200 g śmietany, 36% tłuszczu, o temp. pokojowej
- 80 g żółtek (ok. 5 sztuk)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 13255.4 kJ / 3166 kcal
- Białko
- 50.3 g
- Węglowodany
- 242 g
- Tłuszcz
- 226 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser z solonym karmelem
1sa
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Karmelowe fondant
15min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40 min
Markiza czekoladowa
2h 25min
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Mus czekoladowy
3h 20min
Czekoladki z masłem orzechowym
1h 10min
Bailey's panna cotta
1sa 30 dk