Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g coconut oil
- 1 tsp dried fennel seeds
- 250 g onions, quartered
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 garlic cloves
- 2 Kashmiri dried chillies
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tsp ground black pepper
- ½ tsp ground turmeric
- 400 g passata
- 1 pinch fine sea salt
- 6 hard-boiled eggs, peeled
- 5 g fresh coriander leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9u. 5min
Stuffed Parathas
1h 20 min
Coconut and Coriander Chutney
5min
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Chapatis
1h
Sambhar
1h 5 min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Coriander Chutney
5min
Puri
35 min
Chana Masala
45 min