Nadan Mutta (Egg Curry)

Nadan Mutta (Egg Curry)

4.3 117 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • coconut oil
    30 g
  • dried fennel seeds
    1 tsp
  • onions quartered
    250 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • garlic cloves
    4
  • Kashmiri dried chillies
    2
  • ground coriander
    1 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • Kashmiri chilli powder
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • passata
    400 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • hard-boiled eggs peeled
    6
  • fresh coriander leaves chopped, for garnishing
    5 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 264 kcal / 1104 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...