Urządzenia i Akcesoria
Nadan Mutta (Egg Curry)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
coconut oil30 g
-
dried fennel seeds1 tsp
-
onions quartered250 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)20 g
-
garlic cloves4
-
Kashmiri dried chillies2
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
Kashmiri chilli powder1 tsp
-
ground black pepper1 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
passata400 g
-
fine sea salt1 pinch
-
hard-boiled eggs peeled6
-
fresh coriander leaf chopped, for garnishing5 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12.8 g
Kalorie
1104 kJ /
264 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
15.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Palak Paneer
45 min
Cauliflower Stuffed Parathas
45 min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Stuffed Parathas
1 godz. 20 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Paneer Makhani
1 godz.
Sambhar
1 godz. 5 min
Keralan Fish Curry
30 min
Chana Masala
45 min
Vegetable Biryani
50 min