Urządzenia i Akcesoria
Egg Custard Tarts
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
14 pieces
Składniki
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar95 g
-
plain flour150 g
-
medium egg1
-
baking powder (opcjonalnie)½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
salt1 pinch
-
plain flour for dusting
-
milk300 g
-
egg yolks from large eggs3
-
ground nutmeg12 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
28 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
505 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Coffee and Walnut Cake
1óra 10p
Victoria Sponge
1óra 10p
Cardamom Bread and Butter Pudding
1óra
Spotted Dick Pudding
2óra 45p
Lemon Drizzle Cake
1óra 30p
Hot Cross Scones
30p
Farmhouse Fruit Cake
1óra 20p
Eccles Cakes
1óra 45p
Fairy Cake Bouquet
1óra 50p
Cornish Fairings
35p
Angela's Sticky Tea Bread
1óra 30p
Scones
30p