Urządzenia i Akcesoria
Egg Custard Tarts
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
14 pieces
Składniki
-
unsalted butter diced50 g
-
sugar95 g
-
plain flour150 g
-
medium egg1
-
baking powder (opcjonalnie)½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
salt1 pinch
-
plain flour for dusting
-
milk300 g
-
egg yolks from large eggs3
-
ground nutmeg12 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
28 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
505 kJ /
121 kcal
Tłuszcz
4.9 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Retro
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Pineapple Upside Down Cake with Custard
1h
Lavender Shortbread
1h
Shortcrust Pastry
5min
Rich Shortcrust Pastry
25min
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2h 10min
Custard
15min
Dundee Cake
3h 10min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20min
Angela's Sticky Tea Bread
1h 30min
Cornish Pasty
1h 30min
Scones
30min
Lemon Drizzle Cake
1h 30min