Beef Teriyaki with Rice

Beef Teriyaki with Rice

3.8 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
2 portions

Składniki

Marinated Beef
  • honey
    2 tsp
  • teriyaki sauce
    70 g
  • sesame oil
    20 g
  • garlic clove
    1
  • sake
    30 g
  • lime juice
    20 g
  • water
    20 g
  • cornflour
    1 tsp
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    15 g
  • fresh red chilli deseeded, to taste
    ½ - 1
  • beef cut in slices (1 mm)
    200 g
Steamed Rice
  • water
    1000 g
  • fine sea salt
    1 tsp
  • short grain rice
    180 g
    180 g sushi rice
Beef Teriyaki
  • sesame oil
    10 g
  • sugar snap peas
    250 g
  • water
    20 g
  • spring onions sliced (3 mm)
    8
  • fine sea salt to taste
  • toasted sesame seeds to garnish
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 853 kcal / 3574 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...