Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinated Beef
- 2 tsp honey
- 70 g teriyaki sauce
- 20 g sesame oil
- 1 garlic clove
- 30 g sake
- 20 g lime juice
- 20 g water
- 1 tsp cornflour
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded, to taste
- 200 g beef, cut in slices (1 mm)
Steamed Rice
- 1000 g water
- 1 tsp fine sea salt
-
180
g short grain rice
lub 180 g sushi rice
Beef Teriyaki
- 10 g sesame oil
- 250 g sugar snap peas
- 20 g water
- 8 spring onions, sliced (3 mm)
- fine sea salt, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3574 kJ / 853 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.6 g
Alternatywne przepisy
Sticky Sesame Chicken
40 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 min
Curry Noodles with Pork
45min
Louisiana Rice and Shrimp
25 min
Braised Pork and Egg with Rice
45min
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Honey Lime Chicken with Mango Chutney
1 godz. 15 min
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Peking Chicken
45min
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25 min
Cashew Chicken
45min